Over Ons

In 1981 startte Eduard A.E. van Dishoeck zijn Antiquariaat in het centrum van Amsterdam. Aanvankelijk in de nabijheid van de Rechtenfaculteit, maar al snel vanuit de Raamsteeg. Na 39 jaar een winkel in het centrum van Amsterdam gehad te hebben en met het klimmen der jaren besloot Eduard om enkel op afspraak zijn klanten op locatie, b.v. kantoor te bezoeken of thuis te ontvangen, en verkoopt tevens zijn boeken en prenten via zijn catalogus:  “The Online Gallery”.

Eduard leerde het vak in de jaren dat hij, zowel in Nederland als in België, werkte voor het grootste antiquariaat van Europa. Jaren heeft Eduard veel contact gehad over het vak met – en geleerd van – Max Israël en Simon Emmering, antiquaren te Amsterdam. Dit jaar is hij 40 jaar werkzaam als zelfstandig antiquaar. Zijn liefde voor oude prenten heeft hij van zijn Grootvader Egbert van Laer, een Amsterdamse ondernemer. Die een zeer mooie boek en prent collectie van Amsterdam had opgebouwd, met zelfs een complete oblong uitgave van de “Atlas van Fouquet”. De liefde van Eduard voor prenten gaat naast Amsterdam ook verder, en bestrijkt alles wat mooi is van Nederland en van ver daarbuiten. En dat kunt u zien aan de samenstelling van de collectie getoond in zijn “Catalogus”.

Eduard is de vijfde generatie Van Dishoeck die in het bedrukt papier zit. Sinds ongeveer 1860 kent de familie een aan één gesloten traditie van boek – prenthandelaren, één krantenuitgever, twee drukkers en vier uitgevers van boeken.
Een Amerikaanse klant zei ooit tegen Eduard: “Prints and Books are silent friends, they are around you in your home, so they are always close to you, as good friends should”.
En mede daarom zegt Eduard: zijn prenten zo leuk voor zowel de man als de vrouw, je kunt er beiden van genieten, dus ideaal om kado te geven of om te krijgen van je partner. Maar ook een zakenrelatie doe je er een groot plezier mee omdat het een persoonlijk en origineel kado is.

Instagram

Unieke en opmerkelijke prenten uit onze collectie delen wij op social media, geïnteresseerd? Volg ons op Instagram!

Link naar ons profiel.